Care sînt condițiile și prețurile pentru o vacanță de vară în Turcia.

Din luna decembrie deja putem face rezervări prealabile pentru vacanțele de vară, în articolul precedent am scris despre avantajele rezervărilor timpurii.

Turcia este una din destinațiile preferate al turiștilor moldoveni. Mai jos vom afla de la Fetescu Elena, manager al agenției TopVoyage, care sînt prețurile, punctele forte și avantajele unei vacanțe pe litoralul turcesc.

1. Cînd încep zborurile?

Pentru vacanțele în Turcia avem mai multe tipuri de zbor (apropos toate directe din Chișinău, cu durata de maxim 2 ore).

Zborurile spre Antalya încep cu luna aprilie (vacanța de sărbători Pascale), vor fi în fiecare zi și veți putea alege ora zborului, de zi (pentru confort) sau cel de noapte (avantajos).

Zborurile spre Bodrum încep cu finalul lunii mai și nu sînt atît de frecvente însă opțiunile de zi și de noapte le ai și aici.

2. Care sînt avantajele unei vacanțe pe litoralul turcesc?

  • Varietate largă de hoteluri.
  • zboruri de scurtă durată.
  • servicii la cel mai înalt nivel.
  • divertisment pentru copii.
  • infrastructură turistică binedezvoltată.
  • varietate de excursii.
  • marea și plajele 🙂

3. Care sînt condițiile de trecere a frontierei?

Deocamdată sînt aceleași condiții ca și anul trecut, poți alege una din opțiuni: certificat de vaccinare, test PCR sau test antigen. Copii pînă la 12 ani nu trebuie să prezinte nimic.

4. Care sînt tarifele pentru o vacanță?

Prețurile variază, dacă în luna aprilie poți pleca într-un hotel bun de 5 * cu preț de 300 euro/persoană, tot acest hotel va costa peste 500 euro/ persoană în luna iunie, iar în august cel puțin 600 euro.

Deocamdată nu am observat o creștere de prețuri comparativ cu anul precedent, probabil pentru ca se oferă reduceri pentru rezervările din timp, mai aproape de sezon, tarifele la sigur vor fi mai mari.

Pentru mai multe informații interesante, detalii sau oferte contactează managerii de la www.topvoyage.md 😉