Care sînt avantajele rezervărilor timpurii pentru vacanțele de vară?

Mai mulți operatori turistici au anunțat startul rezervărilor timpurii pentru vacanțele de vară. Deja poți rezerva călătorii în țări precum Turcia, Grecia, Bulgaria, Spania și Egipt. În urma discuției cu managerul turistic Ionica Natalia de la agenția TopVoyage.md am aflat care sînt avantajele rezervărilor timpurii:

1.Posibilitatea de a economisi bani.

Operatorii au interes să facă vînzări pentru tururile în avans, din acest motiv se oferă reduceri. Discounturile variază în dependență de țară, zbor sau hotel. Deobicei poți beneficia de la 15 % pînă la 50 % reducere în caz că rezervezi un tur gata format încă din iarnă.

2. Selecție largă de oferte și hoteluri.

După cum știi, cele mai bune oferte și hoteluri sînt rezervate primele. În plin sezon multe hoteluri bune deja nu mai au odai disponibile.

3. Alegerea zborului.

În această perioadă ai posibilitate sa îți alegi zborul la compania preferată, în ziua care ai posibilitate să zbori. Ai dreptul să alegi ora și ziua care este mai convenabilă pentru tine.

4. Planificarea turului.

Avînd vacanța rezervată deja poți începe să te pregătești (concediu de la servici, alte popasuri pe drum, sa afli cît mai multe despre țara în care pleci, pregătirea actelor necesare etc.)

5.Plata și fluctuațiile valutare.

Operatorii turistici îți pot garanta mai multe modalități de plată, un avans de rezervare în valoare de 15 % sau integral (dacă îți faci griji de fluctuațiile valutare).

6. Managerii turistici îți pot dedica mai mult timp pentru consultații.

În plin sezon managerii au mai multe lucruri de făcut, precum consultații, eliberarea pachetelor, încasări financiare și deobicei dispun de mai puțin timp pentru oferirea informațiilor. În perioada iernii sînt mai disponibili și mai deschiși la toate tipurile de conversații.