5 obiceiuri proaste care îmbătrînesc pielea prematur.

Toți sîntem tentați să arătăm tineri mereu. Nu putem face multe în privința poluării și a condițiilor meteo, însă putem schimba și controla anumite obiceiuri  pentru a încetini procesul de îmbătrânire a pielii. Ce nu ar fi bine să facem pentru a încetini procesul de îmbătrănire:

1.Lipsa somnului.

Ai nevoie de cel puțin 7 ore de somn ca celulele pielii să reușească să se regenereze. Lipsa somnului își pune amprenta instantaneu prin apariția cearcănelor. Tenul mai poate fi lipsit de elasticitate din motivul producției reduse de colagen (substanță produsă de organism pe timp de noapte)

2. Expunerea la razele UV.

Din păcate, nu există un bronz sănătos, piele „chinuită” de razele UV, fie că provin de la solar, fie de la lumina naturală. Prin urmare, cei care au un bronz perfect, de fapt au celulele pielii foarte deteriorate. Celulele deteriorate pot rezulta în cancer de piele, îmbătrânire prematură, riduri și nu numai.

3. Machiajul excesiv.

Majoritatea produselor de machiaj conțin uleiuri și parfumuri, care blochează porii și pot provoca iritații. Lasă pielea să respire măcar cîteva zile pe săptămînă. Nu uita să curăți tenul înainte de culcare.

4. Dietă dezechilibrată.

Consumul excesiv de dulciuri din comerț, a fastfoodurilor și sucurilor își vor pune neapărat amprenta pe pielea ta. Consumă în schimb cît mai multe fructe și legume care au rol de a drena țesutul limfatic.

5. Deshidratarea.

Consumul insuficient de apă îți va da mai multe bătăi de cap: dureri de cap, stare de oboseală, constipație dar și un ten lipsit de vitalitate. Consumă cel puțin 1,5 litri de apă pe zi și vei simți schimbări considerabile.